Messze bent a tengeren van egy elvarázsolt sziget. Csak kedden és pénteken látható.

...

2013. október 27. 08:27 - Bodacsogár

oregánós pizzatészta

ramaty egy nap van ma. még jó, hogy sok teát iszom. elpakoltam a tegnapi káosz után a konyhában, csináltam egy teát, most meg már itt vagyok. próbálok csendben maradni, Ikon még alszik. teljesen átizzadta a pólóját, mondta, hogy elkapott valami nyavaját, remélem nem küldi padlóra. holnap vissza kell menni dolgozni, semmi kedvem hozzá, szembe kell néznem egy csomó hülyeséggel és legfõképpen b mentor céges bulis viselkedésévél és hogy túl sokat hagytam neki, de legalább kapott két pofont tõlem. sajnálom, hogy megváltozik a viszonyom, mert õt értéeltem is valamire a cégnél, de ez a szituáció kihozta, hogy semmivel sem jobb, mint a többi. nem érzem már magamban azt a fáradtságot, amivel elmentem szabira, de nem is érzem, hogy felkészültem volna arra, hogy visszamenjek, legalábbis nem ide. most valahogy semmi sem felel meg nekem, valamilyen itthonról végezhetõ munkát szeretnék heti egy-két nap irdai bentléttel. erre mondjuk nincs esély, hamarabb egy másik munkahely. volna most lehetõségem visszamenni az elõzõ helyre, de nem vagyok biztos benne, hogy elõre vagy visszalépés lenne-e ez számomra. mindegy is, a pizza remekül sikerült, csak a sütõnek köszönhet, hogy még mindig nem az én elvárásaimnak megfelelõ állagú lett a tészta, de már majdnem megvan. a recepten sem kell változtatni, csak egy pöpec villanysütõ kellene. Ikon puffadásig tömte magát, én meg most ettem meg az utolsó szeletet. takarítás javát is megcsináltam, már csak a polc van hátra és valóban kész vagyok. kellemesebb is itt a légkör. egy csomó apró holmitól meg akarok szabadulni, a döntés alapja az lesz, hogy az elmúlt egy évben használtam-e, eltekintek a szentimentális értékétõl mindennek. épp itt az ideje. változást érzek és nemcsak magamban. de már másként szeretném a dolgokat, nem tudom, hogyan, de nem így ahogy most vannak.

Címkék: szféra
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bimbirik.blog.hu/api/trackback/id/tr925970380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kékmajom 2013.10.27. 19:35:47

Elég komoly elhatározás kell, hogy a cuccokat ilyen formában eltávolítsd. Ha sikerült, tiszteletem, mert nekem ez sosem sikerült. A mentor ellen elkövetett cselekvényedet meg totálisan megértem. Általában buliszférában és lealjasodva törnek fel az igazi szándékok. Szerintem mást nem nagyon tehettél. Majd ezután derül ki, hogy van-e annyi értelme, hogy ezt ő is belássa. Ikonnak jobbulást! Ha kiizzadja a nyavaját, az jó.

Bodacsogár 2013.10.27. 20:56:55

az elhatározással nincs gond és lassan a tettel sem, apránként vágtam bele, kezdtem a legkisebbekkel, mégis mondhatni a legnagyobb értékkel, de erről már írtam, a cukorgyűjtemény, most már csak a többihez kell az erő. úgy érzem csak hátráltatnak ezek a dolgok, nem engedik, hogy előrelépjek, és amúgy is kidobnám őket, amikor költözöm másik lakásba, ami hamarosan eljön akár Ikonnal, akár nélküle, mert innen mennem kell. amikor felébredt ma gonosz kis virgonc volt, nem tudom, hogy a kisebb láz vagy a hangulata okozta-e, de köszönöm, nagyobb baja a folyamatban lévő kiválasztási folyamat a hőn áhított és tényleg nagyon akart munkahelyére. mentorban csak az esik rosszul, hogy őt többnek hittem ennél, hittem, hogy tudja, hogy egy lány bugyijába nem a tapizáson, stb-n keresztül vezet az út, lehet én vagyok az ódivatú, de mi van a kölcsönös akarással, randikkal az összehangolódáshoz, ... most egy picit gondolkodva a történteken attól tartok inkább, hogy én nem tudok vele már dolgozni, mert a beállítottságbeli különbségek nyomják rá a bélyegét a szakmabeli tiszteletre is, hiszen ilyen esetek után általában már keresem a hibát és sajnos sokszor meg is találom a munkájában is, legyen az csak egy hozzáállásbeli kérdés. áááá fene, van még 5 másik mentor, ezek közül 2 egész jól használható, 1 többé kevésbé, a maradék meg inkább nem, majd választok azok közül egyet, a csoport mentorom amúgy is egy hipphopp világbajnok kiscsaj, legfeljebb majd megtanít ugrabugrálni... :D na jó befejzem, mert bőlére eresztettem, ahelyett, hogy posztoltam volna. ja és post megírása után visszaaludtam még egyet Ikonkának nyomására és utána már egész jó lett a nap is. és megint jó idő volt. de szeretem, kéne még egy kicsit ebből.

Kékmajom 2013.10.29. 16:40:50

Ez tényleg beillett volna egy posztnak.:) Erre megint későn reagálok. Még szerencse, hogy vannak ilyen mentor alternatívák. A b mentorral való kapcsolatodatod majd alakul valami munkahelyi természetes kiválasztódással. Vagyis adják magukat a szituációk, bánkódni/görcsölni nem érdemes rajta. Ikon meg sokat feszül dolgokon, ebben talán hasonlítunk. Ilyenkor citromtea szokott nálam hatni, de persze csak akor iszom, ha elém rakják. A mostani baja idegi alapú rosszullét lehet(ett). Amúgy a mostani nagytakarításomat a fenti bölcsességek alapján próbálom elkövetni.:)

Bodacsogár 2013.10.29. 17:38:03

örülök, hogy tudtam alapot adni. B mentor köszönésen kívül nem tudja a helyzetet kezelni, ma a padtársamhoz ült be segíteni, eddig mindig az én oldalam felől ült, de most ellentétes oldalra húzta a széket és takarásba. segáz. és a többi mentor pedig nem igazán volt képben egyik problémával kapcsolatban, ellenben a csoportvezetőm és ő mellesleg mindig szívesen segít, ha benn van. Ikon is így van a teával, de már kéri magától, néha még a vizet is felteszi, de neki nem tudom mi segítene. de azon a napon ki is heverte a dolgot.

Kékmajom 2013.10.29. 18:04:56

B mentorral a kapcsolat enyhül idővel. De látszólag szégyeli magát és tőled várja, hoy ne neheztelj. Persze ezt nyilván tudod te is.:) Ikon is melancholikus figura. Ha tudnám a megoldást ez ellen, én sem lennék ilyen... melancholikus. Meg mondanám is a megoldást.:)

Bodacsogár 2013.10.29. 18:13:37

nem zavar, mert B mentorban csalódtam, így már nem is tudom fogadni a segítségét, egyszerűen csak átkerült azok közé az emberek közé, akikkel semmi bajom, de nem is foglalkozom, mert nincs miért. melanchólika, mint valami betegség neve. mosoly és ennyi.
Messze bent a tengeren van egy elvarázsolt sziget. Csak kedden és pénteken látható.
süti beállítások módosítása