Messze bent a tengeren van egy elvarázsolt sziget. Csak kedden és pénteken látható.

...

2014. január 12. 19:26 - Bodacsogár

váltás

keresek egy tanfolyamot tavaszra. illetve még egyet nyárra. vagy hát nem is tudom, de a lényeg, hogy elmaradt egy szakmai vizsgám még egy pár éve, amit ideje befejezni és mellé bedobni végre a nyelvvizsgát is, legalábbis az egyiket. ezzel egy pöpec munkafeltételt letudnék és máris kinyílna még egy kiskapu. csak nem akarom a teljes viszgát elõrõl csinálni. amúgy ha szerdánként nem járnék spanyolra, asszem megõrülnék. kényszeredetten indulok el, de végül mindig olyan jól sikerül. szóval csa ideje továbblépni a következõ munkahely irányába.

Címkék: szféra
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bimbirik.blog.hu/api/trackback/id/tr795970304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L 2014.01.12. 22:52:02

spanyol nyelvvizsga van kilátásban? több kalappal hozzá. [egy kukkot nem értek spanyolul, azt a pár rémes kifejezést kivéve, amivel életem első szerelme vágott fel előttem még időszámításunk előtt.] én amúgy nyelvvizsgák esetében sose preferáltam a tanfolyamot, beszereztem inkább könyveket hozzá és magam tanultam, mert így legalább nem lett 'csőlátásom', kicsit szabadabban tudtam gondolkodni. aztán persze volt, amikor megszívtam [bme francia szóbeli. annál nagyobb szívatás a világon nincs.]

Bodacsogár 2014.01.13. 18:11:00

jaja spanyolt most tanulom, de nem akreditált nyelviskolában és kis csoportban, így szintemnek megfelelően haladunk, ebből kéne majd évvégére egy nyelvizsga. amihez viszont egy gyorstalpalót keresek az-az angol. jó pár éve meg akarom csinálni, így most csak egy olyan általános átfutó kell. egy nyelvtanárt úgyis beszerzek, mert a beszédkészségem a béka feneke alatt. nem igazán akarok bme-re menni, de spanyolból úgy néz ki csak az az elfogadott, hát szívás. könyvekkel kapcsolatban meg nem igazán volt tapasztalatom még. majd lesz valahogy. nem gondoltam, hogy beszélsz franciául. meglepő.

L 2014.01.13. 18:18:16

angol felsőfokra a flying highból készültem, simán meglett, meg jók az 1000 kérdés 1000 válasz könyvek minden nyelvből. a beszédkészségem meg akkor ugrott meg, amikor már szinte mindent angolul olvastam. mondjuk sok lehetőségem volt élőben fejleszteni, mármint élesben, de többet ért a mindent angolul olvasás. miért nem? :) amúgy utálom a francia nyelvet, leginkább megvse szólalok franciául, ha nem muszáj.

Bodacsogár 2014.01.14. 17:14:57

köszönöm a tippet, megfogadom. én a némettel vagyok úgy ahogy te a franciával, szerencsére már minden német beszél angolul is, na de az a franciákról nem mondható el. :D

L 2014.01.14. 18:24:38

a franciák nagy része tud angolul, de baszik angolul megszólalni. ellenben párizsban pl. bármilyen gyatrán beszéled a franciát, nagyon kedvesek lesznek veled, ha azt hallják tőled hogy az ő nyelvükön próbálkozol. illetve volt szerencsém egyfajta kisebbséghez, akik kevert angol-franciát használnak, meg még valami wannabe szuahéli is belevegyül.

Bodacsogár 2014.01.17. 06:02:55

önérzetesek az biztos. :)
Messze bent a tengeren van egy elvarázsolt sziget. Csak kedden és pénteken látható.
süti beállítások módosítása